-2.3 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 1:47
No menu items!

Pompierii bucureşteni fac demonstraţii şi ateliere pentru copii în parcuri

spot_img

La unităţile de pompieri din Capitală vor fi “Porţi deschise”, de sâmbătă până luni

pompieriPompierii bucureşteni vor face demonstraţii de salvare de la înălţime sau de acordare a primului ajutor şi îşi vor expune maşinile de stingere a incendiilor în mai multe parcuri, sâmbătă şi duminică, în timp ce la unităţile ISU vor fi “Porţi deschise”, de sâmbătă până luni.

Cu prilejul sărbătoririi, la data de 18 august, a 170 de ani de tradiţie istorică a pompierilor militari din Bucureşti, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al Capitalei organizează o serie de manifestări.

Astfel, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 16.00 – 20.00, vor avea loc, în parcurile Tineretului, Izvor, Herăstrău şi Alexandru Ioan Cuza, expoziţii de tehnică (cu autospeciale de stingere, de descarcerare şi de transport victime multiple, motociclete SMURD şi bărci pneumatice) şi diverse ateliere. Copiii se vor putea echipa cu costumele de protecţie ale pompierilor, iar paramedicii îi vor învăţa să acorde primul ajutor.

În Parcul Tineretului, pompierii vor face în plus demonstraţii de salvare de la înălţime, tiroliană şi urcare pe coardă.

De sâmbătă până luni, în intervalul orar 10.00 – 18.00, va avea loc evenimentul “Porţi deschise” în cele aproximativ 20 de subunităţi ale ISU Bucureşti.

R.D.