9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:24
No menu items!

Pompieri răniți într-un incendiu la Arad

spot_img

pompieri_incendiu

Doi pompieri au fost răniți, marți dimineață – în timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei clădiri istorice din centrul municipiului Arad – după ce o grindă din lemn s-a prăbuşit peste ei.

Potrivit pompierilor, imobilul afectat de incendiu nu este locuit, dar are spaţii comerciale la parter, iar flăcările au fost observate de locatarii unei clădiri învecinate, care au auzit zgomote de la structura din lemn a acoperişului.

Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului, reuşind să oprească extinderea flăcărilor la două clădiri care încadrează imobilul afectat. “Clădirile învecinate sunt mai înalte cu câţiva metri, având zidul din cărămidă, astfel că flăcările nu au cuprins şi acoperişurile acestora. Dacă acest lucru se întâmpla, exista riscul să fie afectate mai multe clădiri din zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca.

În timpul intervenţiei, o parte din structura din lemn a acoperişului a cedat, iar doi pompieri au fost răniţi uşor.

“Este vorba despre doi subofiţeri care au primit îngrijiri la faţa locului, după care şi-au reluat locul în dispozitiv”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

R.D.