3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:36
No menu items!

Pompier grav rănit în timpul unei intervenții

spot_img

ambulanta

Un pompier de la detașamentul din Curtea de Argeș, care a suferit o fractură deschisă cu secționarea arterei femurale în timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu, a fost salvat datorită intervenției unui echipaj SMURD aflat la fața locului, militarul fiind în prezent internat în stare gravă, dar stabilă, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Din cauza condițiilor nefavorabile de lucru, subofițerul a căzut de la înălțime în timp ce acționa pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la două gospodării din comuna Corbi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, căpitanul Mădălina Epure.

“Membrii echipajului SMURD au intervenit imediat și au oprit sângerarea, stabilizând starea colegului lor pentru a putea fi transportat la spital. Intervenția echipajului SMURD a făcut diferența dintre viață și moarte, acel minut de aur demonstrând că primul ajutor calificat contează enorm”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Pompierul rănit a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, unde a fost diagnosticat cu politraumatism prin cădere și fractură deschisă la membrul inferior stâng, cu secționarea arterei femurale. El a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat aproape 10 ore, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

“În prezent, starea plutonierului major este stabilă, acesta fiind internat la Secția Chirurgie—Terapie Intensivă, sub supraveghere permanentă”, a precizat Mădălina Epure.

A.V.