8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 18:42
No menu items!

Poluare de proporții în București. Poliția a deschis dosar penal

spot_img

Poliţiştii din Ilfov şi procurorii au deschis dosar penal în cazul poluării masive de miercuri dimineaţă din Capitală şi din localităţile limitrofe. Cauza ar fi incendierea dejecţiilor de la o fermă de porci, conform antena3.ro.

“La data de 8 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin Sistemul de Urgență 112, cu privire la faptul că se simte un miros intens de fum în zona localităților Otopeni și Snagov. În temeiul sesizărilor, la fața locului s-au deplasat polițiștii din Ilfov și echipaje ISUBIF, pentru efectuarea de verificări, stabilindu-se faptul că poluarea provine de la un incendiu de vegetație izbucnit pe un câmp din apropierea localității Periș”, a transmis IPJ Ilfov.

Dosarul penal face obiectul unor verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, săvârșirii infracțiunii prevăzute de art 98 al.1 din OUG 195/ 2005 privind protecția mediului și săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 3 din Legea 101/2011 pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului și este în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

La rândul său, primarul Gabriela Firea a cerut intervenția CSAT în cazul poluării masive semnalate în Capitală, dar și comunele limitrofe Mogoșoaia, Periș și Corbeanca.