20 C
București
luni, 14 iunie 2021 - 22:15

Polonia și Danemarca redeschid terasele și barurile, dar și sălile de sport. Ce măsuri de distanțare se iau

spot_img

Polonia și Danemarca redechid restaurantele, terasele și barurile, cu condiții stricte de distanțare.

În Polonia este a doua etapă de măsuri de relaxare, iar pentru fiecare client va trebui păstrată o limită de patru metri pătraţi în restaurantele, cafenelele, barurile, zonele destinate restaurantelor, precum şi saloanele de înfrumuseţare. Clienţii saloanelor de coafură vor fi nevoiţi să-şi facă programări pentru a evita aglomeraţia din sălile de aşteptare.

Și sălile de sport se vor redeschide luni, numărul de persoane cărora le va fi permis accesul fiind limitat. Vor fi mărite limitele referitoare la numărul de persoane care pot folosi facilităţile sportive în aer liber şi transportul în comun.

În weekend, Polonia a crescut deja numărul persoanelor care pot participa la servicii religioase şi a anulat obligaţia de a respecta măsura carantinei obligatorii în cazul celor care călătoresc peste graniţe şi lucrează în domeniul medical.

În etapele viitoare de relaxare a restricţiilor, Polonia intenţionează, printre altele, să permită redeschiderea parţială a şcolilor. Măsurile de distanţare socială precum şi obligativitatea purtării măştii faciale sunt încă în vigoare.

Până în prezent, Polonia a raportat peste 18.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 900 de decese asociate COVID-19.

În Danemarca, au fost redeschise restaurantele și terasele, fiind emise, de către Ministerul Industriei şi Afacerilo, mai multe reguli stricte, printre care aceea că fiecare grup de clienţi va fi limitat la cel mult 10 persoane, în conformitate cu restricţiile actuale privind adunările publice.

Alte reglementări includ faptul că trebuie să existe cel puţin 1 metru între grupurile de clienţi. O distanţă similară este de asemenea necesară pentru scaunele în aer liber. Orele de închidere au fost stabilite pentru miezul nopţii în localurile care servesc băuturi sau alimente.

În urmă cu o săptămână, s-au deschis magazinele şi supermarketurile.

Măsurile de izolare au fost introduse în Danemarca în martie. Guvernul a declarat că până la începutul lunii iunie va anunţa când intenţionează să redeschidă graniţele.