7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 1:01

Polonia, prima țară care refuză primirea de refugiați, după atentatele din Belgia

spot_img

Polonia nu mai preia preia cei 7.500 de refugiaţi pe care a acceptat să-i primească în cadrul negocierilor cu Uniunea Europeană (UE).

Premierul polonez, Beata Szydlo, a anunțat această decizie invocând atacurile teroriste de la Bruxelles, relatează agenţia DPA. Potrivit televiziunii poloneze Superstacja, prim-ministrul polonez a spus că „nu vede nici o posibilitate ca refugiaţii să vină în Polonia” după atacurile teroriste din capitala belgiană.

Predecesoarea premierului Szydlo, Ewa Kopacz (liberal-conservatoare), a fost de acord ca Polonia să preia refugiaţi după negocierile cu UE. Varşovia trebuia să primească iniţial 400 de solicitanţi de azil în acest an.

Partidul Beatei Szydlo, Lege şi Justiţie (naţional-conservator, de guvernământ), a alimentat temerile în legătură cu refugiaţii musulmani în timpul campaniei electorale înainte de a ajunge la putere anul trecut.

Pawel Soloch, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui Andrzej Duda, a avertizat, de asemenea, în legătură cu numărul crescând de refugiaţi în Polonia. „Să avem grijă ca 10.000 să nu se transforme în 100.000”, a declarat miercuri Soloch la canalul TVN24, adăugând că numărul mare de refugiaţi ar putea spori ameninţarea cu terorismul în ţară.

Emanuel Stan