14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 20:04

Polonia ar putea oferi sprijin militar Ucrainei

spot_img

Ministrul de externe polonez Grzegorz Schetyna a declarat joi că Polonia a cerut să devină membru nepermanent al Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în perioada 2018-2019

Grzegorz Schetyna

Ministrul de externe polonez Grzegorz Schetyna a declarat joi că Polonia, împreună cu alte țări, ar putea spijini capacitățile de apărare ale Ucrainei în cazul escaladării conflictului din estul țării, transmite Reuters.

Nu putem exclude ca, în cazul unei noi escaladări a acțiunilor militare, să fim obligați, împreună cu alte țări care evaluează la fel ca noi situația, să luăm o decizie cu privire la un mai mare sprijin pentru statul ucrainean, inclusiv a capacităților sale de apărare.

Grzegorz Schetyna
ministru de externe, Polonia

În plus, Schetyna a afirmat că Polonia a solicitat să devină membru nepermanent al Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în perioada 2018-2019.

Miercuri, SUA au acuzat Rusia că a trimis sisteme de apărare aeriană în estul Ucrainei și că este implicată în manevrele de antrenament ale separatiștilor proruși din regiune, fapt care ar încălca condițiile acordului de armistițiu de la Minsk, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, a declarat că “este cea mai mare cantitate de echipament rus de apărare aeriană din estul Ucrainei din luna august“, precizând totodată că natura tot mai complexă a manevrelor de pregătire “nu lasă nicio îndoială în privința implicării Rusiei“.

Ucraina și aliații săi occidentali acuză de multă vreme Moscova că trimite trupe și arme în sprijinul rebelilor proruși, acuzație negată în permanență de Rusia.

R.D.