11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 16:37

Polițistul mort într-un accident la Galați, avansat de ministrul Petre Tobă

spot_img

Agentul șef principal de poliție Ionel Baben, care și-a pierdut viața într-un grav accident rutier produs în județul Galați, a fost avansat în grad post-mortem de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, duminică, într-un comunicat de presă, că ministrul Tobă le-a transmis condoleanțe familiei și colegilor polițistului Ionel Baben (46 de ani), din cadrul IPJ Galați, decedat în misiune în noaptea de 21 spre 22 noiembrie. De asemenea, ministrul este alături de agentul șef adjunct Chiper Dorin, în vârstă de 36 de ani, rănit grav în aceeași misiune și internat în Spitalul Județean Galați.

Agentul șef principal de poliție Baben Ionel a fost trecut duminică în corpul ofițerilor, fiind avansat post-mortem de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în gradul de subinspector de poliție.

“În aceste momente grele, colegii din cadrul Poliției Române vor acorda tot sprijinul necesar familiei polițistului decedat în misiune, aceasta urmând să beneficieze de toate drepturile care se cuvin, conform legii”, se mai arată în comunicatul de presă al MAI.

Cei doi polițiști din cadrul IPJ Galați se aflau, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timpul serviciului, în misiune de patrulare pe DN 26, pe raza localității Tulucești, autospeciala de poliție fiind lovită frontal de un autoturism care a intrat pe contrasens.