1.5 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 2:05
No menu items!

Polițistul care a lovit fetele pe trecerea de pietoni NU a fost reținut. Când a ieșit liber de la audieri, a lovit jurnaliștii

spot_img

Polițistul care a lovit cele două fete pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Laminorului din București a fost pus sub control judiciar de procurori. După audierile de la Parchet, când jurnaliștii au încercat să îi pună întrebări., polițistul a fost violent, i-a bruscat și i-a împins, ca să scape de ei.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei sector 1 l-au audiat pe polițistul de 30 de ani timp de câteva ore. El nu era în misiune, dar susține că avea semnalele luminoase aprinse la mașina poliției. Unii martori spuneau însă că polițistul le-a pornit după accident, când a vrut să își schimbe și haina.

Martorii au mai spus că agentul avea viteză foarte mare. Procurorii au admis și ei că polițistul a depășit viteza legală, dar cât avea la oră când conducea în miezul zilei prin București, vom afla după o expertiză detaliată.

Cert este că una dintre acuzații este depășirea vitezei legale, alta neacordarea de prioritate și cea mai gravă, ucidere din culpă. cu toate acestea, polițistul a fost pus sub control judiciar, nu a fost reținut.

Când a ieșit liber de la audieri, polițistul i-a împins pe jurnaliștii care îi puneau întrebări. El a devenit violent și cu cameramanii care încercau să îl filmeze.

Tragedia a avut loc joi după-amiază în cartierul Bucureștii Noi, pe Bd. Laminorului. Autospeciala de Poliţie a lovit în plin, joi-după amiază, două minore care traversau strada din Sectorul 1. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Nici conducerea Poliției Capitalei, nici a MAI nu a dat încă niciun punct de vedere asupra acesui caz.

Marilena Nedelcu