-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:54
No menu items!

Polițistul care a accidentat mortal o fată pe trecerea de pietoni NU era în misiune

spot_img

Polițistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani în Bucureşti nu se afla în misiune. Este anunțul procurorului Radu Călin, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după primele cercetări în dosar.

”Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1. 

Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri, procurorii de caz apreciază cu privire la dispunerea unor măsuri preventive.  

”La acest moment, din administrarea mijloacelor de probă, s-a reţinut că avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate”, a mai precizat procurorul.  
 

Acesta a explicat şi că se va dispune o expertiză pentru a se afla viteza cu care circula poliţistul la momentul producerii accidentului.  

Poliţistul are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă.  

Polițistul avea permis de conducere din 2012, dar din 2016 îl preschimbase în Marea Britanie. Se fac verificări și în acest sens.

Tragedia a avut loc joi după-amiază în cartierul Bucureștii Noi, pe Bd. Laminorului. Autospeciala de Poliţie a lovit în plin, joi-după amiază, două minore care traversau strada din Sectorul 1. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA FOTO: Antena 3