23.9 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 22:57
No menu items!

Polițiștii șpăgari de la Rutieră, trimiși în judecată

spot_img

Cei doi poliţişti de la Rutieră, care au fost prinşi în flagrant luând mită în centrul Capitalei, au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit DNA, Andrei Pantea, la data faptelor comisar de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, este acuzat de luare de mită, în formă continuată (60 de acte materiale), iar Valentin Olteanu, la data faptelor agent șef de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, de luare de mită, în formă continuată (62 de acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, Pantea și Olteanu ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit de la mai mulți șoferi care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice. Andrei Pantea a luat în total 11.575 de lei și 405 euro, Valentin Olteanu 12.975 de lei și 405 euro.

În 27 aprilie, cei polițiști bucureșteni au fost surprinși în flagrant după ce ar fi primit de la cinci conducători auto suma totală de 2.550 de lei și 20 de euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

                                                                                                                   Adina Silav