-1.9 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 14:25
No menu items!

Poliţiştii nu au ajuns la un acord cu ministrul de Interne. Vor protesta în faţa MAI şi la sediile partidelor

spot_img

Poliţiştii nu au ajuns la un acord cu Lucian Bode, ministrul de Interne, după negocierile care au avut loc, miercuri, la MAI, astfel că protestele vor continua în toată ţara.

Cosmin Andreica, lider al Sindicatului Europol, a declarat pentru Antena 3 că negocierile purtate cu ministrul de Interne nu s-au finalizat cu un acord, astfel că protestele poliţiştilor vor continua în baza planului deja anunţat.

“Am discutat aproximativ două ore cu domnul ministru. Avem două variante pe masă. Una de a respecta jumătate din Legea Salarizării, restanţele aplicabile poliţiştilor, şi a doua variantă de a acorda toate aceste drepturi pentru a fi la zi, la fel ca toate celelalte categorii socio-profesionale. În momentul de faţă, prima variantă nu ne avantajează şi vom continua protestele clar aşa cum am anunţat.

Noi, până la urmă, nu vrem altceva decât respectarea legii. Dacă pentru alte categorii de bugetari s-a putut, nu putem înţelege de ce pentru poliţişti nu se poate.

Este vorba despre acordarea unei tranşe din cele două, adică cea care trebuia să fie acordată în 2021 şi a fost suspendată şi a doua variantă de a acorda ambele tranşe, dar acest lucru depinde de discuţiile de vineri, din Guvern”, a declarat Cosmin Andreica.

Sindicaliştii din Poliţie au început de luni protestele în faţa prefecturilor, urmând ca în 16 decembrie să protesteze la MAI, iar în 17 decembrie, la sediile partidelor din actuala coaliţie de guvernare, solicitând aplicarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA FOTO: Sindicatul Europol