9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 3:00

Polițiștii, mereu în acțiune, dar lăsați “deoparte” la vaccinare. Doar 5.700 din cei 50.000 de angajați ai IGPR au fost vaccinați

Potrivit strategiei de vaccinare, poliţiştii, consideraţi „lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale”, ar fi trebuit vaccinați în etapa a doua, imediat după cei din ministere, Guvern şi Parlament.

Din cauza numărului foarte mic de doze, dar și a unei lipse de organizare, după cum acuză liderii de sindicat, în ultima lună și jumătate au fost vaccinați doar 5.700 de angajați ai Poliției Române (polițiști/personal contractual), a precizat IGPR, la solicitarea libertatea.ro.

„Cei care s-au vaccinat toţi sunt cei de la ISU, care au avut prioritate. În mod normal, până acum trebuia să fie vaccinaţi toţi poliţiştii care doreau asta, dar, pe de o parte, nu ne vin suficiente doze de vaccin, pe de altă parte, nu avem nici medici de unitate”, a explicat Mihai Zlat, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, pentru libertatea.ro.

Liderul de sindicat se plânge că polițiștii au fost lăsați deoparte, deși ei intră permanent în contact cu populația.

„Verificăm persoane carantinate şi izolate, mergem la evenimente, la persoane care au decedat şi care pot fi infectate cu COVID, mergem la scandaluri, iar poliţiştii nu au în dotare măşti sau alte elemente de protecţie pentru persoanele cu care intră în contact, iar dacă cineva nu poartă mască, nu ai de unde să-i dai o mască, ca să te protejezi. Şi îi iei în maşină, că trebuie duşi la audieri, iar maşinile de poliţie nu au niciun sistem de protecţie în interio”, a mai declarat Mihai Zlat pentru sursa citată.

Numai luna trecută, potrivit datelor obţinute de SNPPC, la nivelul MAI, s-au înregistrat 13.490 de cazuri de angajaţi infectaţi cu COVID-19.