19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 22:11

Polițiștii locali de la sectorul 6 vor face cursuri și vor da teste ca să-și păstreze posturile

spot_img

Polițiștii locali din sectorul 6 al Capitalei vor face cursuri și vor fi testați pentru a rămâne pe funcțiile pe care le dețin.

Consiliul Local Sector 6 a adoptat, joi, proiectul privind aprobarea Organigramei, Statului de Funcţii, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6. Prin proiectul supus ordinii de zi, aproape 100 de poliţişti vor pleca din funcţii.

Reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor s-a opus reorganizării Poliţiei Locale şi au ridicat obiecţii la proiectul de hotărâre, în timp ce primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a susţinut că prin reorganizare se va face şi o reformă a instituţiei.

“Cei mai buni 300 din aceştia 400 rămân. Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală”, a declarat Ciucu.

El a afirmat că angajaţii de la Poliţia Locală vor intra în cursuri de formare.

“Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e – de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi, care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine”, a mai spus Ciucu.

                                                                                                                 Adina Silav