22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:48
No menu items!

Polițiști acuzați de ANI de fals. Nu și-au declarat veniturile de la păcănele

spot_img

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat parchetele sau instanţele în cazul a şase foşti și actuali poliţişti, unii dintre ei având funcţii de conducere în MAI, pentru averi nejustificate şi nedeclararea veniturilor obţinute din jocuri de noroc.

Potrivit unui comunicat al ANI, Sorin Bărdan, poliţist în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, este acuzat de o diferență nejustificată în venituri, de aproape 100.000 lei. Polițiștul va fi cercetat penal și pentru fals în declarații, deoarece nu ar fi menţionat deţinerea şi înstrăinarea mai multor autoturisme în declaraţiile de avere.

Șeful unui serviciu din cadrul la Direcţia Generală Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale din MAI, Daniel Patrianu, este acuzat de ANI că nu și-a declarat veniturile obținute din jocuri de noroc, în cuantum de 142.617 lei. O sesizare la Parchetul General a fost depusă şi pe numele lui Silviu Costinel Nicola, inspector de poliţie în cadrul IPJ Sibiu, acuzat că nu a declarat venituri încasate din jocuri de noroc în cuantum de 40.724 lei.

Un alt caz trimis la PICCJ este cel al unui agent şef de poliţie în cadrul Formaţiunii Rutiere a Poliţiei oraşului Pantelimon – IPJ Ilfov, Ion Eliodor Epure, care nu a declarat venituri realizate din jocuri de noroc, dobânzi, dividende şi salarii în cuantum de 35.604 lei. De asemenea, poliţistul de la Rutieră nu a menţionat în declaraţiile de interese calităţile şi funcţiile deţinute în cadrul a două societăţi comerciale.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ion Bogdan, fost director în cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Centrul de Formare Iniţială şi Continuă, a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât acesta nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 13.211 lei.

ANI a trimis o sesizare la PICCJ şi în cazul lui Adrian Florişteanu, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, întrucât acesta nu a declarat venituri încasate din jocuri de noroc în cuantum de 3.160 lei.

Marilena Nedelcu