9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:26

Polițist împușcat în cap de iubită, în comă profundă. Șeful IPJ Olt: A fost o eroare de manevrare a armamentului

spot_img

Un poliţist de la Serviciul de Combatare a Criminalității Organizate (SCCO) Olt a ajuns la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce, în noaptea de marți spre miercuri, ar fi fost împușcat accidental în cap, de iubita sa, care a fost și ea rănită la mâna stânga. 

Şeful Poliţiei Olt, comisarul şef Cristian Voiculescu, a declarat, miercuri, că poliţistul din cadrul SCCO Olt a fost împuşcat din greşeală de iubita lui, care s-a jucat cu pistolul. ”Totul s-a întâmplat din joacă, din neglijenţă”, a spus Voiculescu.

Poliţistul Bogdan Dumitrescu din cadrul SCCO se află în stare gravă la Spitalul Craiova, unde a ajuns noaptea trecută.

”N-a fost nimic intenţionat. A fost o eroare de manevrare a armamentului. Prietana sa l-a folosit din joacă, din neglijenţă şi s-a împuşcat în mână şi pe el în cap”, a declarat Voiculescu, citat de Mediafax.

Totodată, IGPR precizează că, în cursul nopţii, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost sesizaţi, prin apel unic de urgenţă SNUAU 112, de către un bărbat de 38 ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, cu privire la faptul că acesta a fost sunat de către o tânără de 28 ani, tot din municipiu, care i-a comunicat faptul că, în timp ce manevra un pistol, care-i aparţinea legal prietenului ei, ofiţer în cadrul S.C.C.O. Olt, pistolul s-a descărcat, rănind-o pe aceasta la mână, iar pe prietenul ei, în zona capului.

Imediat o echipă operativă s-a deplasat la adresa indicată, iar victimele au fost transportate la spital.

Poliţistul împuşcat în cap este în comă profundă, medicii sunt rezervaţi

Poliţistul SCCO Olt Bogdan Dumitrescu este în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, medicii fiind rezervaţi cu privire la supravieţuirea sa după ce glonţul i-a distrus aproape toată partea stângă a creierului.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Bogdan Fănuţă, a declarat că poliţistul este în comă profundă.

”Are o plagă împuşcată, la nivelul capului, pe partea stângă. La examenul tomografic efectuat, toată zona emisferului cerebral stâng este aproape distrusă, cu leziuni hemoragice severe aproape de trunchiul cerebral. La această oră, pacientul este intubat, este în comă profundă, nesedat. Starea este extrem de gravă, momentan nu putem spune dacă va putea supravieţui. (…) Se pare că s-a tras de la mică distanţă. Din câte am auzit, ar mai fi şi altă persoană împuşcată şi de aceea leziunile nu sunt atât de severe, la locul de intrare, deoarece glonţul ar fi trecut prima dată prin altcineva”, a afirmat medicul, potrivit Mediafax. 

Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova încearcă să-l stabilizeze pe poliţist, nepunându-se problema intervenţiei chirurgicale.

”La noi a ajuns intubat, nu era în comă atât de profundă, însă acum este în comă profundă, practic nu reacţionează absolut deloc. În momentul de faţă nu se pune problema intervenţiei chirurgicale. Se pune doar problema stabilizării pacientului, dacă se poate stabiliza şi dacă leziunile pot fi într-un fel sau altul oprite din evoluţie”, a conchis medicul Fănuţă.

R.D.