Polițist german: Imigranții se bat în tabere tot mai des, folosind și cuțite

Violențele în taberele de refugiați din Germania s-au înmulțit în ultima perioadă, iar folosirea cuțitelor și a armelor albe artizanale le pune mari probleme forțelor de ordine, a declarat, marți, cotidianului bavarez Passaue Neue Presse un purtător de cuvânt al sindicatului polițiștilor germani.

Potrivit agenției DPA, președintele Uniunii Poliției Germane (DPolG), Rainer Wendt, a descris în nuanțe sumbre situația din taberele de refugiați, vorbind inclusiv despre femei violate și abuzuri comise asupra copiilor. „Aceste violențe se petrec de săptămâni și chiar de luni”, a precizat el. Sindicatul propune ca imigranții să fie separați în funcție de grupurile religioase din care fac parte, iar cei violenți să fie expulzați în țările lor.

Imigranții „se grupează pe etnii, religii sau structuri de clan și se atacă folosind cuțite și chiar arme artizanale”, a explicat reprezentantul sindicatului polițiștilor germani. Motivația acestor conflicte este obținerea întâietății în interiorul taberei. Și condițiile dificile de acolo contribuie în mare măsură, dar există de asemenea infractori periculoși, adaugă Rainer Wendt.

El menționează că violențele se petrec între musulmani, de altfel majoritatea acestor imigranți aparținând acestei confesiuni.

Sunniții se bat cu șiiții, există și mai multe feluri de salafiști (…) Femeile sunt obligate să poarte vălul islamic. Bărbații sunt obligați să se roage. Islamiștii vor să-și impună valorile

Rainer Wendt
reprezentantul polițiștilor germani

Rainer Wendt a mai subliniat că imigranții creștini au nevoie de măsuri speciale de protecție, în aceeași situație fiind femeile și copiii. Pe de altă parte, abuzurile și violurile sunt greu de dovedit, pentru că victimele se tem să depună mărturie.

Potrivit cotidianului Bild, în fiecare zi circa 10.000 de imigranți arabi, africani și asiatici ajung în Germania, în pofida controalelor sporite la frontiera sudică a țării. Presa germană a relatat în ultima vreme și despre numeroase scene de violențe în taberele de refugiați, violențe survenite adesea în timpul distribuției de alimente.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU