32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 17:25
No menu items!

Poliţist din Cluj, prins la furat într-un magazin de bricolaj. Ce ascundea sub caschetă

spot_img

Un poliţist din Cluj a fost prins în timp ce fura dintr-un magazin de bricolaj, chiar în timp ce purta uniforma de serviciu. El a fost reţinut pentru 24 de ore.

Poliţistul a fost văzut pe camerele de supraveghere de către agenţii de securitate din cadrul magazinului de bricolaj din Cluj-Napoca. Acesta ascunsese sub caschetă un compresor.

Bărbatul este agent de poliţie la Secţia 4 din Cluj-Napoca şi a mai avut probleme cu superiorii după ce acum câţiva ani şi-a bătut nevasta cu o bâtă.

Iar, în 2020, același polițist ar fi fost acuzat că a furat din alt magazin. Procurorii de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis atunci un dosar penal pentru furt. Surse judiciare spun că anchetatorii au făcut percheziție la domiciliul acestuia, unde au fost găsite flexurile, dar nu s-a putut proba proveniența, potrivit stiridecluj.ro

Polițiștul studia modul în care erau montate camerele de supraveghere și încerca să acționeze acolo sunt sunt zonele slab acoperite. Din acest motiv, acum 2 ani nu a fost filmat când a pus mâna pe flexuri.

De data acesta însă, polițistul a fost reţinut pentru 24 de ore.

”La data de 5 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin intermediul reprezentantului legal al unei societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că un bărbat care purta uniforma de Poliţie, ar fi sustras două produse din interiorul magazinului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, prejudiciul înregistrat fiind recuperat”, a transmis, miercuri, IPJ Cluj. 

În urma verificările declanşate, s-a stabilit persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 47 de ani, are chiar calitatea de poliţist. 

”În contextul în care instituţia nu tolerează astfel de fapte care contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei, în baza probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului Control Intern a fost dispusă reţinerea acestuia pentru 24 de ore”, a precizat sursa citată. 

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a dispus demararea cercetării disciplinare faţă de acesta.

„În luna martie a anului 2020, la nivelul inspectoratului, prin intermediul Biroului Control Intern a fost demarată o cercetare disciplinară faţă de poliţistul în cauză, suspendată, conform prevederilor, pe perioada efectuării cercetărilor penale”, a mai transmis IPJ Cluj.

                                                                                                                    Adina Silav