12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:28

Polițist din Brașov cu apucături de interlop, judecat după ce și-a pocnit șeful

spot_img

Aerul tare de munte se pare că afectează judecata unor organe ale legii din județul Brașov. Procurorii au descoperit că faptele lui Gabriel Ion Cosma, inițial ofițer de poliție în cadrul Secției 5 de la Poliția Zărnești, nu au nicio legătură cu meseria sa, fiind demne de cele ale unor interlopi.

Dosarul penal pe numele lui Cosma a fost deschis inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești care, pe 1 octombrie 2018, l-a reținut pentru 24 de ore pe acesta. Judecătoria Zărnești a decis însă că acesta poate fi cercetat în libertate.

Dosarul a fost preluat apoi de Parchetul Curții de Apel Brașov care a și întocmit rechizitoriul pentru mai multe fapte reținute în sarcina polițistului.

În ce privește acuzațiile, conform rechizitoriului obținut de Sursa Zilei, pe 10 august 2018, Gabriel Cosma a pătruns fără niciun drept, fără să dețină un mandat în acest sens, în locuința părții vătămate Florin Vasile Ștefănică din orașul Zărnești. Înainte de acest episod Cosma se afla într-un bar din același oraș, bar de unde i-a fost sustras un rucsac lăsat nesupravegheat pe terasă. Polițistul aflaseră că Ștefănică ar fi luat rucsacul, doar că în loc să urmeze căile legale a decis să-și facă singur dreptate și să intre peste Ștefănică pentru a-l trage la răspundere, la fel cum procedează diferiți lideri interlopi cu alte persoane.

Procurorii de la Parchetul Curții de Apel Brașov au decis că faptele săvârșite de Gabriel Ion Cosma se încadrează la infracțiunea de violare de domiciliu.

Episodul nu este singular în activitatea polițistului Cosma, acesta fiind un client celebru al barurilor din micuțul oraș din județul Brașov.

Venit beat la serviciu, și-a agresat șeful

Astfel, pe 1 octombrie 2018, șeful direct a celui anchetat, partea vătămată George Claudiu Rotaru, comisar șef de poliție, a observat că Gabriel Cosma veniseră târziu la serviciu și în stare de ebrietate, conform rechizitoriului Parchetului Curții de Apel Brașov.

Drept urmare, Rotaru i-a cerut lui Cosma să-i facă un raport cu motivele pentru care absentaseră nejustificat, până la acel moment, de la locul de muncă și să se supună testului cu aparatul etilotest.

Gabriel Cosma a refuzat să facă raport și l-a înjurat și bătut pe șeful său direct, George Claudiu Rotaru, lovindu-l în zona pieptului. Procurorii au reținut că Rotaru a avut nevoie de două zile de îngrijiri medicale după bătaia încasată de la subordonatul acestuia.

Într-un final, prin rechizitoriul de la finalul anului trecut, Parchetul Curții de Apel Brașov a dispus trimiterea în judecată a ofițerului de poliției Gabriel Ion Cosma. Acesta urmează să fie judecat pentru violare de domiciliu, ultraj și purtare abuzivă. Dosarul său se află în prezent pe rolul Judecătoriei Zărnești.

Cristi Ciupercă