6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 10:42

Politicienii români, despre atentatele din Turcia

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile care au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din Ankara, în urma cărora s-au înregistrat numeroase victime, morţi şi răniţi. Șeful statuluiși-a exprimat, în numele său şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Ankara şi cu poporul turc. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în urma atacurilor teroriste care au avut loc, sâmbătă, la Ankara. “Condamn atacurile care au avut loc astăzi lângă gara centrală din Ankara, explozii în urma cărora s-au înregistrat numeroase victime, morţi şi răniţi. Îmi exprim, în numele meu personal şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Ankara şi cu poporul turc şi transmit condoleanţe pentru familiile greu încercate ale victimelor şi persoanelor grav rănite în atacurile teroriste”, se arată în mesajul preşedintelui Iohannis. 

“România condamnă cu fermitate aceste atacuri criminale şi reiterează întregul sprijin pentru Turcia”, a adăugat şeful statului. 

La rândul lui, premierul Victor Ponta a calificat actele teroriste din capitala turcă drept “oribile” și “inacceptabile”.  

“Oribile și inacceptabile actele teroriste de la Ankara”, a spus Victor Ponta, într-o postare pe Twitter. El a precizat, totodată, că se află alături de poporul și guvernul turc în lupta împotriva teroriștilor.

“Solidaritate cu Guvernul și poporul turc în această luptă dificilă”, a afirmat premierul.