26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 20:21
No menu items!

Poliția Română demontează știrile „fake news” despre blocarea intrării mașinilor în Capitală

spot_img

O avalanșă de știri false au fost propagate în spațiul virtual, pe rețele de socializare sau la posturi de televiziune în preajma mitingului anunțat pentru ziua de vineri.

Una dintre informațiile de tip „fake news” care circulă în media se referă la acțiuni ale poliției care blochează intrările în Capitală ale unor mașini. Poliția Română precizează că informațiile sunt eronate.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora mai multe autovehicule au fost oprite, în mai multe localități din țară, precum și la intrarea în municipiul București, și nu li se mai permite deplasarea, respectiv intrarea în capitală, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

La nivel național, nu a existat niciun caz în care un autovehicul să fie oprit în trafic și să nu i se permită deplasarea către municipiul București.

Polițiștii sunt în trafic pentru siguranța și fluența traficului rutier, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și salvarea de vieți.

Avem rugămintea să verificați, la autoritățile competente, informațiile apărute în spațiul public, pentru a nu da curs unor speculații.

Vă mulțumim!”

Andrei Tudor