-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 12:49
No menu items!

Poliția nu le-a deschis jurnaliștilor italieni dosar, în scandalul cu Diana Șoșoacă. De ce i-a percheziționat

spot_img

Poliția Română a transmis, miercuri, că nu a făcut niciun dosar penal jurnaliștilor italieni acuzați de Diana Șoșoacă pentru că i-ar fi încălcat proprietatea. Oamenii legii i-au percheziționat pe ziariști, în momentul incidentului, deoarece senatoarea i-a acuzat că dețin droguri.

„Polițiștii Secției 4 au făcut un control sumar, dar nu au fost descoperite elementele semnalate de apelantă (Diana Șoșoacă), acuzațiile fiind considerate nefondate”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, într-o conferinţă de presă. 

În ceea ce îi priveşte pe jurnaliştii italieni, comisarul Georgian Drăgan a menţionat că nu există niciun dosar de cercetare care să îi vizeze. A fost, însă, deschis un dosar pentru ultraj împotriva soţului Dianei Şoşoacă, acesta fiind acuzat că a lovit un poliţist.

Poliţia Română a prezentat, de asemenea, şirul evenimentelor în scandalul dintre Diana Şoşoacă şi echipa de jurnalişti din Italia.

Senatoarea a sunat la 112 la ora 16.02, iar jurnaliştii au părăsit sediul Poliţiei la 23.35. Între timp, au aşteptat reprezentanţi ai Consulatului Italiei la Bucureşti, un interpret autorizat care să participe la proceduri, au fost percheziţionaţi şi au dat declaraţii.

Diana Şoşoacă a depus plângere pe numele jurnalistei pentru violare a vieţii private, violare a sediului profesional şi lovire şi alte violenţe, iar jurnalista Lucia Goracci a depus plângere pentru lipsire de libertate şi lovire sau alte violenţe. 

D. Constantin