2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 8:21
No menu items!

Poliția ne spune unde vom face grătarul de 1 Mai

spot_img

Poliția Română a emis mai multe recomandări privind sfârșitul acesta de săptămână, cu tot cu ziua de vineri, 1 Mai, zi liberă. Este data la care românii ar fi ieșit la iarbă verde, la un grătar, sau ar fi plecat la munte sau la mare, unde se marca începutul sezonului.

Și pentru că este tot stare de urgență, așadar ordonanțele militare sunt în vigoare, prevederile poliției sunt clare: grătarele se fac doar acasă, pădurile sunt păzite și nu va fi iertată nicio abatere.

“Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă”, precizează autoritățile.

„Încă nu este posibil să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane”, ne mai informează autoritățile.

Nu în ultimul rând, în comunicatul Poliției sunt amintite sancțiunile pentru cei care nu respectă prevederile ordonanțelor militare – amenzi de la 2.000 la 20.000 de lei.