21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:25

Poliția ne lasă la grătar de 1 Mai, dar nu mai mult de 6 persoane în grup

Poliţiştii vor acţiona, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, în zonele lăcaşurilor de cult şi a cimitirelor, dar şi în zonele de agrement precum Pădurea Băneasa, zona Lacului Morii şi zona Lacului Văcăreşti.

Principalele zone aglomerate vor fi verificate în week-endul ce urmează, de polițiști. Controalele în centrele comerciale și piețe nu vor viza doar respectarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea COVID-19, ci şi modul în care sunt transportate, depozitate şi comercializate produsele alimentare, în special produsele din peşte şi din carne de peşte, produse foarte căutate în această perioadă.

De asemenea, polițiștii vor verifica zonele lăcașurilor de cult, dar și zonele de agrement, cum ar fi cele în care oamenii se duc să facă grătare și picnic, de Florii sau de 1 Mai. Ca să nu primim amendă, grupul nu trebuie să fie mai mare de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, nerespectarea acestei prevederi fiind sancţionată cu amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Emanuel Stan