16.6 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:26

Poliția italiană folosește gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii împotriva restricțiilor

spot_img

Poliția din Italia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimile furioase din orașele din nordul țării, Torino și Milano, după ce protestele împotriva ultimei runde de restricții anti-coronavirus au izbucnit în violențe, scrie The Guardian.

În timp ce șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut țărilor „să nu renunțe” în lupta lor pentru a contracara virusul, magazinele de articole de lux, inclusiv un magazin de modă Gucci, au fost jefuite în centrul orașului Torino. Mulțimi de tineri au ieșit în stradă după căderea nopții, au aprins petarde și rachete colorate.

Poliția a răspuns cu rafale de gaze lacrimogene în timp ce încerca să disperseze mulțimile și au existat, de asemenea, ciocniri în Milano, capitala regiunii vecine Lombardia, o zonă care a suportat greul epidemiei Covid-19 din Italia.

„Libertate, libertate, libertate”, au scandat mulțimile în timp ce se confruntau cu poliția din centrul orașului.

Neliniștii i-au urmat luni demonstrații mai pașnice în toată Italia – inclusiv la Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo – după ce guvernul italian a ordonat închiderea barurilor și restaurantelor până la ora 18:00, precum și a sălilor de sport publice, cinematografelor și piscinelor pentru a încerca să încetinească un al doilea val de infecții cu coronavirus care s-a abătut asupra țării.

Au existat, de asemenea, ciocniri de stradă în Spania, unde sute de oameni s-au adunat luni seara în centrul Barcelonei pentru a protesta împotriva celor mai recente restricții Covid-19 ale guvernelor spaniol și catalan, inclusiv o stingere de la 22:00 la 6:00, care a avut loc de duminică în Catalonia.