10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:34

Poliția i-a făcut dosar penal lui Mircea Badea pe acuzații închipuite. VIDEO

spot_img

Realizatorul tv de la Antena 3 Mircea Badea este acnhetat de Secția 6 Poliție din Capitală pentru o declarație făcută în emisiunea „Sinteza Zilei” din 4 iulie 2018, referitoare la protestul unor persoane în Piața Victoriei. 

Anchetatorii susțin, în documentele transmise site-ului antena3.ro, că „numitul Badea Mircea avut o intervenție prin care se declara nemulțumit că mai mulți cetățeni au protestat în Piața Victoriei, acesta îndemnând publicul emisiunii să săvârșească infracțiuni contra vieții împotriva protestează în Piața Victoriei, respectiv «să-i calce cu autoturismul»”.

Deși este vorba despre o emisiune de acum 20 de luni, iar urmărirea penală a început abia în octombrie 2019, este greu de crezut că polițiștii, sub îndrumarea procurorilor, la plângerea unei persoane (cel mai probabil un protestatar sau un simpatizant al mișcărilor de protest din Piața Victoriei) au vizionat respectiva emisiune, disponibilă pe internet. Altfel, e greu de explicat cum îl acuză pe Mircea Badea de instigare, atâta vreme cât imaginile dovedesc că realizatorul tv nu afirmă ceea ce este menționat în dosarul penal.

Iată ce a spus Mircea Badea, în emisiunea din 4 iulie 2018: „Dacă instituțiile statului nu-și fac treaba, bă, s-ar putea ca la un moment dat s-o facem noi în locul lor. Ca mine sunt mulți.” Întrebat de Mihai Gâdea dacă face o plângere, Mircea Badea a răspuns: ”Da, da, o plângere, sigur.” ”Nu, eu nu vreau să spun ce fac, dar scrie în Codul… scrie, că eu n-am o problemă dacă sunt conducător auto și cetățenii traversează prin loc nepermis. Haideți să fie prin loc permis, să respectăm legile, dacă tot le avem, inclusiv Codul Penal, să li se facă dosare penală ălora care m-au obligat pe mine și mii de oameni că sunt ei șmecheri. Repet, când sunt mulți, sunt mulți”.