15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:54
No menu items!

Poliția din Scoția a plătit 1,2 milioane de euro daune pentru că nu a intervenit la timp la un accident

spot_img

Poliția din Scoția a plătit despăgubiri de 1 milion de lire sterline, adică aproape 1,2 milioane de euro familiei unei femei care a murit într-o mașină implicată într-un accident de circulație. Polițiștii nu au intervenit timp de trei zile și au lăsat femeia în autoturism.

Conform The Guardian, un fermier a sunat la poliție să spună că a văzut o mașină răsturnată lângă autostrada M9, în 2015, însă poliția a venit la fața locului trei zile mai târziu, când o altă persoană a sunat la numărul de urgențe pentru a raporta același accident.

Lamara Bell, în vârstă de 25 de ani, a fost găsită în stare gravă, iar partenerul ei, John Yuill, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit mort. Femeia a fost dusp la spital dar a murit și ea.

Familia femeii, care are doi copii care au rămas în grija bunicilor, a dat în judecată poliția și a obținut, după mai mulți ani de procese, despăgubirea de 1 milion de lire sterline, câte 500.000 de euro pentru fiecare copil.

Poliția a recunoscut că au existat probleme care puteau fi evitate în sistemul său de gestionare a apelurilor de urgență, care „au contribuit” la moartea lui Bell, și a prezentat scuze publice.