Poliţia a deschis o anchetă în cazul copiilor din Argeș internaţi la Spitalul “Marie Curie”

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Argeş au venit astăzi la Spitalul Marie Curie acolo unde sunt internaţi 11 bebeluşi din Argeş, în stare gravă, cu insuficienţă renală.

Oamenii legii au venit să caute acte şi să discute cu medicii în cazul celui de-al 12 copil care a ajuns aici în stare extrem de gravă, contaminat cu bacteria E.coli, şi pentru care doctorii din Bucureşti nu au mai putut face nimic. Alţi patru dintre copiii internaţi la Marie Curie sunt acum în secţia de terapie intensivă.

Unul dintre copiii de la Terapie Intensivă se simte mai rău decât ieri, iar medicii îl vor intuba. Un alt copil, la fel, în stare mai gravă decât ieri, va fi transferat de pe secție la Terapie Intensivă. Pentru ceilalți copii, evoluția este destul de bună, dar este posibil ca unii dintre ei să rămână cu sechele.

Doctorii tot nu au reuşit să afle cum s-au îmbolnăvit copiii. Specialiştii garantează însă că nu e vorba de o infecţie intraspitalicească. Pe de altă parte, declaraţiile sunt contradictorii. Un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii spune că bacteria E.coli a fost confirmată doar în cazul copilului care a murit acum câteva zile, în timp ce reprezentanţii Spitalului Marie Curie spun că toţi cei 11 copii internaţi acolo au septicemie în urma unor infecţii cu E.coli. În total, 27 bebeluşi sunt internaţi în acest moment în spitale din Bucureşti şi din Arges, cu simptome asemănătoare.

NICIUN COMENTARIU