15.4 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 7:41
No menu items!

Poliția, chemată în Senat ca să o amendeze pe Diana Șoșoacă. Senatoarea nu purta mască

spot_img

Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL și președintele Comisie de Apărare, a sunat luni la 112 și a chemat Poliția pentru că senatoarea Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca sanitară în sala de plen.

”Înțeleg că sunt colegi deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetățeni, asta este democrația. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale. Stimată colegă, dacă nu vă conformați legii pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru că instigați la nerespectarea legii”, a spus Nicoleta Pauliuc.

Senatoarea a vorbit apoi cu un operator 112 căruia i-a cerut trimiterea unei echipe în Parlament pentru a constata nerespectarea legii 55/2020.

Gestul senatoarei PNL a fost aplaudat de câțiva senatori, în timp ce Șoșoacă a vociferat din bancă.

Până la sosirea polițiștilor, Diana Șoșoacă și-a pus masca de protecție.

Faptele de acest gen pot fi sancționate de polițiști, însă doar dacă sunt constatate “prin propriile simţuri”. Cel puțin asta au transmis polițiștii, în cazul preşedintele Klaus Iohannis.

Secţia 2 Poliţie Bucureşti a răspuns unui cetățean care a întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL desfășurat în spațiu închis, în condițiile unei rate de infectare în creștere în Capitală, că nu a existat nicio sesizare la 112, astfel că nu a fost dată nicio contravenție, deoarece fapta trebuie constatată de organele de Poliţie “prin propriile simţuri”.

Senatoarea Diana Șoșoacă se judecă în prezent cu Poliția din Iași, după ce a fost amendată pe baza unor imagini în care apărea fără mască într-un restaurant. Poliția nu a constatat, însă, abaterea la fața locului, ci doar pe baza unor imagini postate de Șoșoacă pe rețelele de socializare și preluate de presă.

                                                                                                                    Adina Silav