21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 10:31
No menu items!

Poliția a deschis o anchetă după ce Klaus și Carmen Iohannis au fost suprinși fără mască în centrul Sibiului

spot_img

Un sibian care a trimis poliției o sesizare la câteva zile după ce președintele Iohannis a apărut în mass-media fără mască, în centrul Sibiului, a fost audiat de polițiști aproximativ două ore, relatează „Turnul Sfatului”.

„În 10 octombrie a fost președintele filmat fără mască în spațiul public, iar eu am făcut o sesizare la Ministerul de Interne în 18 octombrie, după ce am văzut că nimeni nu spune nimic, iar președintele nu e amendat, așa cum ar fi fost amendat orice alt român în aceeași situație”, spune sibianul.

Bărbatul a explicat că președintele trebuia amendat pe „modelul Raluca Turcan”. Ministrul muncii a fost și ea surprinsă fără mască de protecție la o acțiune a PNL Sibiu pentru plantarea unor arbori, iar autoritățile s-au sesizat din oficiu și au amendat mai multe persoane.

Sesizarea împotriva președintelui Iohannis a primit număr, iar omul care a depus-o a fost audiat două ore. „După cum i-am văzut eu, s-au trezit cu un cartof fierbinte. Chiar sunt curios dacă vor face toate diligențele și dacă vor acționa ca în cazul Ralucăi Turcan”, a mai spus sibianul.

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent în Sibiu pe 10 octombrie, pentru a vizita Biserica Evanghelică din Piața Huet, fără mască de protecție pe față. Nici soția sa, Carmen Iohannis, nu a purtat, de altfel, mască, deși rata incidenței în Sibiu era de peste 6 la mia de locuitori.

Pe 12 octombrie, prefectul Sibiului, Mircea Crețu le-a declarat jurnaliștilor de la turnulsfatului.ro că „nu are o poziție oficială” în cazul familiei Iohannis.

Raluca Dan