0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 7:00
No menu items!

Poliția a dat iama în patronii din Brașov! Șapte dintre ei au fost ridicați și duși la audieri

spot_img

Poliţiştii din Brașov efectuează, marți, zece percheziţii și pun în aplicare 7 mandate de aducere într-un dosar în care mai mulţi administratori de firme sunt bănuiţi că se înţelegeau înaintea licitaţiilor publice asupra preţului oferit, în aşa fel încât acesta să fie mic, informează mediafax.ro.

Poliţiştii de investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, fac zece percheziții la domiciliile unor persoane și la punctele de lucru aparținând mai multor societăți comerciale din județele Prahova și Ialomița, într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la deturnarea licitațiilor publice.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2018, administratorii firmelor s-ar fi prezentat, în grup, la licitații publice, după ce în prealabil ar fi convenit asupra celui care urma să își adjudece bunul licitat, la un preț mult mai mic decât dacă licitația s-ar fi desfășurat în condiții normale.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit la finalizarea cercetărilor. Polițiștii vor conduce la audieri un număr de șapte persoane. La activități participă polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova și Ialomița.

Alex Militaru