6.4 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 14:41
No menu items!

Poliția a ars bărcile căutătorilor de aur clandestini din Amazon

spot_img

Autorităţile braziliene au ars aproape 70 de ambarcaţiuni în cadrul unei operaţiuni de luptă împotriva căutătorilor de aur clandestini, au anunţat, duminică, guvernul şi organizaţia ecologistă Greenpeace. În urma unor zvonuri legate de existența unor zăcăminte de aur pe un important afluent al Amazonului, căutătorii au luat cu asalt zona. 

Aproape 70 de bărci de bărci au fost distruse sâmbătă, a anunțat ministrul Justiţiei, Anderson Torres, care a publicat și imagini cu ambarcaţiunile în flăcări pe malurile râului Madeira.

„Domnule ministru, felicitări pentru această operaţiune”, a scris pe Twitter preşedintele țării, Jair Bolsonaro.

Cel puţin 300 de bărci de dragaj s-au aliniat una lângă alta la Madeira, săptămâna trecută, în urma unor zvonuri ca s-ar fi descoperit zăcăminte de aur.

Iar atunci când imaginile cu această goană după aur s-au răspândit, autorităţile au pregătit o operaţiune pentru a opri apariţia de mine ilegale, scrie Agerpres, preluând AFP.

Sâmbătă, numeroase bărci s-au dispersat în alte zone din apropiere, a precizat Greenpeace Brazilia, care a publicat de asemenea fotografii cu ambarcaţiuni de dragaj în flăcări.

„Această operaţiune arată că Brazilia are capacitatea de a face faţă activităţilor ilegale şi de a asigura protecţia râurilor noastre, a pădurilor noastre tropicale şi a popoarelor noastre tradiţionale.

Este nevoie doar de voinţă politică”, a transmis Greenpeace.