1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:27
No menu items!

Polițistul francez care a împușcat mortal un român a fost arestat

spot_img

Potrivit procurorilor francezi, polițistul este acuzat de “focuri de armă şi răni care au provocat moartea fără a avea această intenţie”

trupe speciale_franta

Poliţistul francez care a împuşcat mortal marţi seara un român agresiv, la Montgeron, a fost plasat în arest preventiv pentru “focuri de armă şi răni care au provocat moartea fără a avea această intenţie”, a informat Parchetul francez.

Marţi seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbaţi “în stare de ebrietate şi destul de enervaţi au cauzat neplăceri” pe o stradă din Montgeron, a declarat o sursă apropiată anchetei, relatează TF1.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti municipali, dar luând în considerare agresivitatea celor trei bărbaţi, a fost chemată o echipă a poliţiei naţionale.

Doi dintre bărbaţi au acceptat să se supună instrucţiunilor poliţiei, însă al treilea a refuzat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a îndreptat ameninţător către un poliţist, “ţinând în mână o sticlă spartă”, a precizat sursa citată, adăugând că poliţistul l-a împuşcat pe  bărbat.

Victima, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, rezident în Franţa, a murit pe loc. Ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi şi plasaţi sub arest. Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost sesizată.

Poliţistul, în vârstă de 34 de ani, care lucrează în acest post din Montgeron de un an, “este audiat sub regimul arestului preventiv, pentru focuri de armă şi răni care au provocat moartea fără a avea această intenţie”, potrivit Parchetului.

O anchetă judiciară a fost deschisă marţi seara în acest caz. Christophe Crepin, din cadrul UNSA-police, consideră însă că “legitima apărare a funcţionarului este demonstrată”.

R.D.