6.6 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022 - 16:58
No menu items!

Polițistul DNA, cârtița lui Horea Uioreanu, a recunoscut că i-a dat informații secrete

spot_img

Valentin Tătar, ofițerul de poliție judiciară de la DNA, care i-a dat informații secrete despre anchetele care îl vizau pe fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a făcut acord de recunoaștere a vinovăției.

Ioan Bene_Uioreanu_SZ

Procurorii Secției de combatere a infracțiunilor conexe de corupție din DNA au stabilit că Valentin Tătar i-a transmis lui Horea Uioreanu informații secrete din două dosare. Într-un al treilea dosar, polițistul a încercat să dea informații, dar n-a mai reușit.

În prezenţa apărătorului ales, inculpatul TĂTAR VALENTIN a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

comunicat DNA

Dosarul a fost trimis Tribunalului Cluj.

Și fostul ofițer SRI, Elena Albu, mama ei și subprefectul de Cluj au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției în care au admis că i-au dat lui Horia Uioreanu informații operative ale SRI.

Sursa Zilei a precizat că fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, arestat pentru corupție, a făcut lobby, în octombrie anul trecut, pentru susținerea și menținerea lui Vasile Secară la șefia CFR Cluj, devenit între timp șeful CFR Călători. De altfel, șeful de la CFR apare în agenda „șpăgilor” fostului președinte al CJ Cluj.

M.N.