10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 23:26

Polițistul care l-a amendat pe Băsescu, reținut pentru că ar fi mușamalizat un accident / UPDATE

spot_img

Comisarul Daniel Piștea, adjunct al șefului Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, și alți 7 polițiști (3 de la Brigada Rutieră și patru de la Secția 2 Poliție din București) au fost reținuți în acest caz

masina_politie_SZ

Comisarul Daniel Piștea, adjunct al șefului Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei, și alți 7 polițiști (trei de la Brigada de Poliție Rutieră și patru de la Secția 2 de Poliție din București) au fost reținuți de procurori, după ce ar fi mușamalizat un accident rutier produs de unul dintre ei, în urma căruia o femeie a ajuns la spital în comă. 

Surse judiciare au precizat că autorul accidentului, care a avut loc cu câteva săptămâni în urmă, ar fi Marius Maghiari, subcomisar la BPR. Acesta s-ar fi înțeles să mușamalizeze însă dosarul împreună cu alți trei polițiști de la Brigada Rutieră, printre care și adjunctul acestei structuri, Daniel Piștea, precum și cu alți patru polițiști de la Secția 2, printre care și șeful secției.

Astfel, femeia rănită a fost dusă la spital sub pretextul unui accident de muncă. Totul s-ar fi întâmplat pe raza Secției 2.

Prin urmare, șapte dintre polițiști au fost prezentați, vineri seara, magistraților Judecătoriei Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzațiile de favorizarea infractorului și fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului și instigare la fals.

Comisarul Daniel Piștea (foto jos) este polițistul care, în primăvara lui 2008, l-a amendat pe Traian Băsescu – președintele României, la acea dată – după ce acesta a provocat un accident rutier ușor pe Bd. Regina Elisabeta din Capitală.

daniel_pistea

  • UPDATE

Cercetați în libertate

Adjunctul șefului Brigăzii de Poliție Rutieră București, Daniel Piștea, și ceilalți șapte polițiști de la BPR și de la Secția 2 din Capitală, acuzați că au încercat să mușamalizeze un accident rutier, vor fi cercetați în libertate, au decis sâmbătă magistrații Judecătoriei Sectorului 1.

Magistrații au respins cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 de arestare preventivă a celor opt polițiști, însă decizia nu este definitivă. Doar autorul accidentului, Marius Maghiari, a fost pus sub control judiciar.

R.D.