18.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 4:04
No menu items!

Polițistei din Balș i se recomandă internarea la Psihiatrie

spot_img

Polițistei din Balș i se recomandă internarea la Psihiatrie

Poliţista Melania Renghea care în decembrie şi-a înjunghiat fostul şef de la Poliţia Balş, acuzându-l că a violat-o, a fost supusă, marţi, unei expertize psihiatrice la Institutul de Medicină Legală din Craiova şi i s-a recomandat internarea într-o clinică de psihiatrie.

Melania Renghea a ajuns, marţi, în jurul orei 12.00, la Institutul de Medicină Legală din Craiova, împreună cu soţul său, Relu Renghea. „Nu mi se pare normal ca Melania să fie cercetată pentru tentativă de omor calificat. Alţii omoară şi sunt băgaţi la lovituri cauzatoare de moarte, nu la omor calificat. Ea a fost victimă. Oricum, ea este în permanenţă în depresie de când s-a întâmplat acest incident. Eu ştiu că vor să-l scape pe Barbu”, a declarat Relu Renghea.

La ieşirea de la Institutul de Medicină Legală (IML) din Craiova, după aproximativ două ore, Melania Renghea a spus că a fost o experienţă traumatizantă pentru ea: „A fost greu, vă daţi seama că mi-a fost greu să retrăiesc acele momente şi să vorbesc despre ele. Eu m-am prezentat aici pentru ă am fost chemată, ce urmează acum, nu ştiu. Le-am spus adevărul”.

Întrebată cum comentează schimbarea încadrării din tentativă de omor în tentativă de omor calificat, Melania Renghea a spus că procurorul a decis astfel şi se va conforma. „Dacă domnul procuror asta a decis…nu cred că se schimbă cursul anchetei, asta e!”, a mai spus polițista.

Ea a fost examinată marți de o comisie formată din doi psihiatri şi un medic legist. „Am primit o solicitare scrisă din partea organelor de cercetare, în cazul de faţă din partea Parchetului Curţii de Apel Craiova, de evaluare a doamnei Melania Renghea. Această evaluare a avut loc, am discutat cu doamna Renghea, dar detalii nu vă pot oferi, pentru că acestea sunt confidenţiale, medic-pacient. I s-a recomandat internarea într-o clinică de specialitate, acolo unde i se va face şi un examen psihiatric, aşa cum indică procedura în astfel de cazuri. Când se va prezenta la noi cu biletul de externare, pe baza referatelor se va putea face o concluzie. Până atunci este impropriu să mă exprim cu privire la starea de sănătate a pacientei”, a declarat Roxana Zăvoi, directorul IML Craiova şi membră a comisiei care a expertizat-o pe poliţistă.

Melania Renghea nu este obligată să se interneze într-o clinică de psihiatrie, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla raportul comisiei nu va putea fi finalizat.

R.D.