15.2 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 21:07

Polițista care și-a înjunghiat șeful, 3 ani și jumătate de închisoare

spot_img

Polițistei din Balș i se recomandă internarea la Psihiatrie

Polițista Melania Renghea, inculpată pentru tentativă de omor comisă asupra fostului ei șef, Gheorghe Barbu, a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate de trei ani și șase luni, printr-o sentință pronunțată, joi, de magistrații Tribunalului Olt.

Conform agerpres, care citează purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gheorghe Biolan, a declarat că polițista a primit o pedeapsă principală de trei ani și șase luni de închisoare, cu executare și o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi pe o perioadă de doi ani. Melania Renghea a trebuie să achite părții vătămate, Gheorghe Barbu, suma de 5.000 lei reprezentând despăgubiri materiale, suma de 20.000 lei reprezentând daune morale, iar Spitalului Județean de Urgență Slatina suma de 2.149 lei, cheltuieli de spitalizare.

Sentința pronunțată joi de Tribunalul Olt poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova, în termen de zece zile.

Melania Renghea, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a fost trimisă în judecată vara trecută, după ce, în luna decembrie 2012, l-a înjunghiat pe fostul său șef, polițistul Gheorghe Barbu, cu un cuțit de bucătărie. Melania Renghea l-a acuzat pe Barbu, dar și pe alți polițiști din IPJ Olt, procurori și avocați, de viol. Procurorii au menționat în rechizitoriul întocmit, referitor la plângerea formulată de femeie, cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra acesteia de către ofițeri de poliție din cadrul IPJ Olt, procurori și avocați că, din cercetările efectuate în cauză, a rezultat că faptele sesizate NU există.

După acest incident, la sfârșitul anului 2012, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Olt a fost schimbată.

S.M.