12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:26

Polițist, martor în dosarul lui Cătălin Voicu, anchetat de DIICOT pentru implicare în mafia cărnii

spot_img

Catalin_Voicu_SZ

Un polițist de la investigarea fraudelor este acuzat, de procurorii DIICOT, de implicare în rețeaua mafiei cărnii destructurată de procurorii de la combaterea crimei organizate la începutul lunii martie. surse judiciare au declarat pentru Sursa Zilei că este vorba despre ofițerul de poliție Ion Milea, care de săptămâna trecută, a dobândit calitatea de suspect în dosar, după ce anchetatorii i-au adus la cunoștință acuzațiile – asociere la un grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit acelorași surse, acesta este unul și același polițist cu cel care a fost audiat de procurorii DNA în calitate de martor în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu. La acel moment, Milea avea în instrumentare dosarul în care principalul cercetat era Marius Locic. Procurorii DNA au stabilit că Locic îi ceruse lui Voicu să intervină pentru blocarea dosarului instrumentat de Milea.

Declarațiile de avere depuse de Ion Milea trezesc unele suspiciuni din anumite puncte de vedere. Astfel, în cea depusă în mai 2009, polițistul a declarat doar proprietatea unui teren extravilan din Giurgiu, dobândit în 2008.  În declarația din 2010 mai apar trei terenuri agricole, pe care polițistul declară că le deține în coproprietate  – cotă 50%, cu încă cineva. Două dintre acestea sunt în Ialomița și unul în Prahova. De asemenea, terenul din declarația din 2009 este definit în cea din 2010 ca fiind și acesta tot teren agricol. Tot din declarațiile de avere ale polițistului Milea rezultă că soția acestuia desfășoară activități agricole și zootehnice fix în Ialomița.

Ancheta față de polițist este încă la început, omul legii fiind suspectat în principal de faptul că închidea ochii la ilegalitățile jucătorilor de pe piața cărnii.

 Polițistul Milea este urmărit penal de DIICOT în dosarul în care capii ai rețelei sunt considerați iordanianul Mansour Mah – D și șefii de la Avicola Slobozia. De altfel, potrivit surselor noastre, întreaga conducere Avicola Slobozia este urmărită penal, directorul comercial Dorian Botea fiind și arestat preventiv. Conducerea Avicola Slobozia este suspectată de procurorii DIICOT de exporturi fictive de mărfuri în țări din Uniunea Europeană pentru ca marfa declarată ca exportată să fie vândută ulterior la negru în țară. În același dosar, procurorii au dispus recent și o expertiză financiar-contabilă, pentru a stabili valoarea exactă a prejudiciului.

Cristi Ciupercă