vineri, 10 iulie 2020 - 19:45

Polițist-erou, distins cu Placheta de onoare a MAI de Gabriel Oprea / GALERIE FOTO

Rusia „însămânțează norii” pentru a stinge incendiile devastatoare din Siberia

Serviciul de pompieri din Rusia a folosit tehnica ''însămânţării norilor'' pentru a stimula precipitaţiile deasupra regiunilor din Siberia afectate de puternice incendii de vegetaţie,...

Turcia transformă în moschee Catedrala Sfânta Sofia. Reacția Unesco

Exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu soarta fostei catedrale creştine Sfânta Sofia din Istanbul, care ar putea fi transformată din nou în moschee, UNESCO a...

Grecii cer certificate de sănătate la intrarea în țară. 29 de turiști români și bulgari, confirmați cu COVID-19

29 de turişti din România și din Bulgaria au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, după testele pe care le-au făcut vineri, trecerea punctului de...

Ponta acuză un blat între PNL și PSD pe legea carantinei. „Pro România nu a votat în Cameră”

Liderul Pro România sugerează că există un blat între PNL și PSD pe votarea noii legi privind carantina și izolarea, atrăgând atenția că, în...

Deși se afla în timpul liber, agentul principal de poliţie Vlad Florian Alexandru şi-a riscat viaţa pentru a salva două femei dintr-un incendiu

oprea_politist

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a conferit, vineri, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne agentului principal de poliţie Vlad Florian Alexandru care, aflându-se în timpul liber şi riscându-şi viaţa, a salvat două femei dintr-un incendiu.

În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul MAI, viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel OPREA a precizat:

Cunoaștem cu toții faptele care l-au adus astăzi, aici, în fața dumneavoastră, pe colegul nostru, agentul principal de poliție Alexandru Florian Vlad.

Este un moment de bucurie în care răsplătim meritele unui erou care a salvat două vieți. Am dorit să organizăm acest eveniment important pentru ministerul nostru, în sistem videoconferință, pentru ca toţi colegii noştri din ţară, cu funcţii mai mari sau mai mici, toate armele, să poată participa la acest eveniment, la care răsplătim şi cinstim un coleg de-al nostru.

Am acordat astăzi Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cea mai înaltă distincție a ministerului nostru, unui tânăr poliţist care a arătat întregii noastre societăţi care este profilul şi sistemul de valori al angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne: onoare, demnitate, curaj şi simţ al răspunderii.

De astfel de oameni are nevoie Ministerul Afacerilor Interne! De oameni care își fac datoria față de țară și față de români!

Ca vicepremier al Guvernului României și ministru al afacerilor interne am datoria   să-i încurajez și să-i promovez pe astfel de oameni. La preluarea mandatului, mi-am asumat angajamentul de a crea condițiile optime pentru ca dumneavoastră să vă puteți face datoria. V-am asigurat că mă voi bate în sensul bun al cuvântului, pentru drepturile dumneavoastră și că voi aduce resursele necesare pentru îndeplinirea misiunilor ce revin acestei instituții.

Prin astfel de acte de eroism, prin astfel de atitudine, prin modul în care vă faceți datoria, îmi faceți munca mai uşoară, câştigând respectul cetățenilor în slujba cărora cu toții ne aflăm.

Așa am reușit ca, împreună, bazându-mă pe munca dumneavoastră – a polițiștilor,  jandarmilor, pompierilor și polițiștilor de frontieră – să facem pași importanți anul acesta pentru respectarea drepturilor salariale, plata drepturilor de echipament, recompensarea activității desfășurate în zilele libere sau achiziția de autospeciale destinate muncii operative.

 Însă, mai presus de aceste demersuri, stimaţi colegi, cred că anul acesta am realizat mult mai mult. Am întărit spiritul de echipă, sentimentul de solidaritate şi de camaraderie specifice unei instituţii fundamentale şi de elită a statului român.

 Așa îi onorăm pe cei care îşi fac datoria cu seriozitate, cinstindu-ne eroii sau sprijinindu-i pe urmaşii lor. De aceea ne aflăm astăzi aici, onorând un coleg de-al nostru. De aceea am angajat de curând, în cadrul ministerului, tinerele soţii ale unor colegi care au murit la datorie, rămase cu copii mici şi greutăţi, de aceea i-am sprijinit să intre la Academia de Poliţie pe urmaşii unor colegi care au murit la datorie.

Prin astfel de exemple, stimaţi colegi – angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, angajaţi ai sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională – putem spune cu mândrie că nu lăsăm pe nimeni în urmă!

 Vreau să mulțumesc tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne care își fac datoria, cu cinste, zi de zi, conducerii Ministerului Afacerilor Interne, vreau să mulţumesc presei care a onorat invitaţia noastră, pentru că astfel de exemple de eroism trebuie cunoscute de întreaga societate.

Îl felicit încă o dată pe colegul nostru. Avem nevoie de eroi care au cinste, demnitate și se află permanent în slujba românilor şi a României.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 La rândul lui, agentul principal de poliţie Vlad Florian Alexandru a declarat:

Este o deosebită onoare pentru mine să primesc cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne.

Vă asigur că, ce am făcut în acea seară, voi face de fiecare dată când va fi nevoie și sunt convins că orice polițist, din orice parte a țării, ar fi făcut la fel. Este datoria noastră de polițiști de a acorda tot sprijinul celor care au nevoie de el și de aceea, domnule viceprim-ministru, cu permisiunea dumneavoastră, consider că această distincție reprezintă o recunoaștere a modului în care toți colegii mei își fac datoria.

Sunt foarte emoționat, dar și bucuros. Sunt polițist de 5 ani, iar faptul că sunt unul dintre cei mai tineri polițiști care primesc cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne este un motiv în plus de mândrie pentru mine, și vă asigur că îmi voi face în continuare datoria, cu onoare.

Domnule viceprim-ministru pentru securitate națională, vă mulțumesc încă o dată pentru această înaltă distincție și vă asigur că, atât eu, cât și colegii mei vom fi la datorie în continuare.

Dan Barna îl critică pe Klaus Iohannis: „Lucrurile nu merg bine”

Liderul USR, Dan Barna, l-a criticat, vineri, pe preşedintele Klaus Iohannis, căruia îi cere să aibă rolul de mediator şi de reprezentant al cetăţenilor,...

CJ Brașov nu mai așteaptă după guvern și finanțează din bani europeni spitale și instituții publice pentru valul al doilea al pandemiei

Proiectul, denumit "Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în judeţul Braşov", ar urma să fie finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa prioritară privind protejarea sănătăţii...

Muzică cu volum redus în Vama Veche. Premierul amenință cluburile cu închiderea

Primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, a anunţat că, începând din acest weekend, beach-barurile cu program non-stop din Vama Veche vor difuza doar muzică...

Raed Arafat negociază conceptul de carantină cu parlamentarii. Dezbateri în toi, în Comisia Juridică

Vidul legislaliv care a permis externarea a cel puțin 550 de persoane, conform afirmațiilor ministrului Nelu Tătaru, ar putea fi remediat până la sfârșitul...

Sărbătoare la Bergamo: Niciun pacient COVID-19 nu se mai află internat la terapie intensivă

Unitatea de terapie intensivă din spitalul principal din Bergamo, Papa Giovanni XXII, este oficial „fără covid”, la 137 de zile după ce primul pacient...