2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:05
No menu items!

Polițist de Frontieră, șef peste contrabandiști și braconieri. VIDEO

spot_img

Șeful Poliției de Frontieră Hârșova, Marius Bostan, controlează cea mai mare parte a afacerilor ilegale derulate în zonă. Reporterii de la Money.ro TV au realizat un film care demonstrează acest lucru. Începând cu ora 17, filmul este dezbătut în studioul Money.ro TV, cu liderul Prolex, Vasile Lincu, și fostul ofițer al Poliției de Frontieră, Diana Tache.

Contrabandiştii şi braconierii de pe Dunăre, din zona Giurgeni-Vadu Oii, s-au unit şi s-au autodenunţat în faţa camerelor de luat vederi în speranţa că vreo autoritate va reacţiona.

Toți arată cu degetul spre șeful Poliției de Frontieră Hârșova, Marius Bostan. Cazul a explodat după ce însuși cumnatul ofițerului s-a autodenunţat și el pentru contrabandă, făcând plângere la Parchet pentru că a fost tâlhărit de „competiţie” în timp ce căra motorina de la barjele care tranzitează zona.

Polițist prosper

Marius Bostan s-a angajat prin concurs, din sursă externă, în 2010, direct şef al Punctului de Frontieră Hârşova. Are 40 de ani, iar declaraţia lui de avere din 2012 cuprinde două depozite de aproape 130.000 de lei şi un credit luat în 2011 de 60.000 de lei. Din comercializarea de cereale, Marius Bostan susţine că a primit în 2011 115.828 lei din comerţul cu cereale chiar de la cel mai mare operator de profil din Portul Constanța (Ameropa) exact suma trecută la Registrul Comerţului că cifra de afaceri a firmei Terra Prosper – la care poliţistul şi cumnatul său sunt asociaţi. Firma îşi are sediul în fostul SMA din Hârşova, o hală cu tractoare, combine, rezervoare şi… doi angajaţi. Poliţistul mai are în proprietate şi 35 de ha de teren agricol, 500 de mp de pădure în Hârşova şi două maşini de lux – toate cumpărate, spune el, înainte să devină poliţist.