9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:28
No menu items!

Poliția Rutieră: 93 de dosare penale într-o săptămână, pentru conducerea fără permis a mopedelor

spot_img

Poliţia Rutieră: 93 de dosare penale, într-o săptămână, pentru conducerea fără permis a mopedelor

Poliţiştii Direcţiei Rutiere au întocmit, săptămâna trecută, de luni până duminică, 93 de dosare penale pe numele unor persoane care conduceau mopede deşi nu aveau permise de conducere.

„La nivel naţional, în perioada 28 ianuarie – 3 februarie, poliţiştii rutieri au depistat 93 de infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui moped de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

În acelaşi timp, poliţiştii au aplicat 108 amenzi contravenţionale pentru diverse abateri comise de conducătorii de mopede.

Potrivit noilor norme rutiere, persoanele care nu deţin permise de conducere din nicio categorie nu mai pot conduce mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi, decât după ce susţin un examen teoretic şi unul practic pentru obţinerea permiselor din categoria „AM” „A1” şi „B1”.

Examenul pentru obţinerea permiselor de categorie „AM”, „A1” şi „B1” poate fi susţinut, conform legii, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Proba practică în acest caz constă într-un test de îndemânare susţinut în poligon.

R.D.