4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:57
No menu items!

Poliția română, la control!

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a dispus ca echipe de specialiști din cadrul Aparatului central al M.A.I. și ai Inspectoratului General al Poliției Române să se deplaseze la mai multe inspectorate de poliție județene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică și deontologie profesională.

Măsura vine după numeroasele scandaluri în care a fost implicată Poliţia în ultima perioadă, precum acuzaţiile de viol din IPJ Olt. Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar și ofițeri din structurile de control.

Vor fi identificate situațiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relația șef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele și alte aspecte care privesc climatul organizațional în interiorul acestor unități.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă întreaga disponibilitate pentru identificarea și sancționarea drastică a oricărui tip de atitudini care încalcă prevederile legale, ordinele interne și normele privind deontologia profesională specifică funcției publice de polițist.

D.M.