9.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 23:57
No menu items!

Poliția investighează cum a murit o elevă din București

spot_img

Poliţiştii fac, luni, un experiment judiciar pentru a vedea cum a fost posibil ca o elevă în vârstă de 13 ani, care se întorcea dintr-o excursie organizată de şcoală pe Valea Prahovei, să cadă din tren.

Accidentul a avut loc  duminică seara, 21 octombrie 2012. Copiii se întorceau dintr-o excursie, iar fata a căzut în zona localităţii Buftea, din trenul care circula pe ruta Satu Mare – Bucureşti. Eleva care era în clasa VII-a, la Şcoala Gimnazială 75 „Leonardo da Vinci” din sectorul 3 al Capitalei, revenea dintr-o excursie. Ușa trenului s-a deschis, fata a căzut din tren și şi-a pierdut viaţa. Anchetatorii poliției vor să stabilească modul în care s-a putut produce tragedia, de vreme ce uşa vagonului ar fi trebuit să se închidă automat în momentul în care trenul depăşea viteza de cinci kilometri pe oră, neputând fi deschisă decât prin apăsarea unui buton din interior.

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunțat că a declanșat la rândul său o anchetă a circumstanțelor tragediei.”Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a fost informată operativ de către directorul şcolii şi a decis constituirea, de urgenţă, a unei comisii de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat de presă al ISMB