18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:29

Poliția Ilfov schimbă din nou șeful UPDATE

spot_img

Poliția Ilfov schimbă din nou șeful

Poliția Ilfov are un nou șef, ministrul afacerilor interne Radu Stroe luând o nouă decizie în acest sens, în mai puțin de două săptămâni.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că Florin Raportaru, comisar șef, a fost împuternicit la conducerea Poliţiei Ilfov, funcţie pe care o va ocupa de marţi, după ce Niculae Marinescu a fost numit şef al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), post pe care l-a mai ocupat cu ceva timp în urmă.

“Începând din 29 ianuarie 2013, comisarul şef Florin Raportaru a fost împuternicit, prin ordin al ministrului afacerilor interne, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, ca urmare a eliberării funcţiei prin împuternicirea chestorului de poliţie Niculae Marinescu la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat de presă al MAI. La instalarea în funcţie a lui Florin Raportaru a participat chestorul principal de poliţie Dumitru Pârvu, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, și fost șef al IPJ Ilfov.

Tot marți, IGPR a anunţat că Niculae Marinescu a fost eliberat din funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, prin ordin al ministrului afacerilor interne, începând din 28 ianuarie. Totodată, şeful Poliţiei Române a dispus ca, începând de marţi 29 ianuarie, Niculae Marinescu să fie împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Română.

Pe 16 ianuarie, Niculae Marinescu fusese numit, prin ordin al ministrului de interne, Radu Stroe, inspector şef al Poliţiei Ilfov. Din 17 aprilie 2009 şi până în 16 ianuarie, chestorul de poliţie Niculae Marinescu a ocupat funcţia de director general adjunct al Poliţiei Capitalei, pe linie de ordine publică.

Marinescu a fost numit la conducerea IPJ Ilfov după eliberarea din funcţie a lui Emanuel Nica, în urma cercetării disciplinare a acestuia.

UPDATE

Comisarul de poliţie Manuel Sorin Ciongaru, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, a fost împuternicit în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Ilfov, funcţie pe care o ocupă începând de marţi.

“Prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 29 ianuarie a.c., comisar de poliţie Ciongaru Manuel-Sorin, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al DGPMB, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului IPJ Ilfov”, arată Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Ilfov era vacantă din 7 ianuarie, când comisarul şef Ionel Lefter a fost sancţionat cu mustrare scrisă şi mutat la Poliţia Otopeni, în urma controlului făcut la IPJ Ilfov.

R.D.