23.9 C
București
marți, 3 august 2021 - 23:36

Poliția din Londra i-a cerut Prințului Andrew să se identifice la el acasa

spot_img

Poliția din Londra i-a cerut Prințului Andrew să se identifice la el acasa
foto: dailystar.co.uk

La două zile după ce un intrus a fost depistat că escalada gardul Palatului Buckingham, o patrulă a poliției s-a întâlnit cu Prințul Andrew, cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, în grădina reședinței regale și i-a cerut acestuia să se legitimeze.

Poliția Metropolitană din Londra, a trimis duminică un e-mail  jurnaliștilor acreditați prin care și-a cerut scuze lui Andrew, de asemenea, cunoscut sub numele de Ducele de York.

Ducele a răspuns cu umor într-o declarație: “Sunt recunoscător pentru scuzele lor și aștept cu nerăbdare să fac o plimbare în condiții de maxima siguranță în grădină, în viitorul apropiat” .

Neînțelegerea jenantă petrecută miercurea trecută a urmat unei și mai jenante scăpări de securitate petrecute luni, atunci când un intrus a fost arestat după ce a escaladat gardul din jurul palatului. El și un presupus complice au fost arestați sub aspectul suspiciunii de furt și respectiv conspirație pentru a comite furt.

Deși ofițerii de protecție regale poartă uneori arme, acestia au negat afirmația unui ziar cum că l-au somat pe prințul Andrew să ridicele mâinile și că l-au percheziționat.

În comentariile la BBC, fostul ofițer regal de protecție, Dai Davie, a spus că, deși povestea este exagerată de către mass-media, „incidentul sună un pic neobisnuit”.

R.M.

Foto: dailystar.co.uk