6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:33
No menu items!

Poliția Capitalei: fotografii cu Brâncuşi, recuperate de poliţişti

spot_img

Poliţiştii bucureșteni au recuperat mai multe fotografii cu sculptorul Constantin Brâncuşi, care au fost furate în urmă cu aproximativ patru ani, suspectul fiind reţinut.

Potrivit Poliției Capitalei, anchetatorii au fost sesizaţi la începutul lunii iulie de partea vătămată cu privire la faptul că, în februarie 2010, a constatat că din locuinţa în care a locuit mama sa ar fi fost sustrase mai multe fotografii ce-l reprezentau pe Constantin Brâncuşi. În baza datelor şi informaţiilor deţinute, judiciariştii Secţiei 14 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au efectuat o percheziţie domiciliară în Bucureşti la un atelier de arte plastice.

În urma acestei acţiuni, poliţiştii Capitalei au reuşit identificarea proprietarului existând date conform cărora acesta ar fi efectuat mai multe tranzacţii având ca obiect fotografiile aparţinând părţii vătămate.

Cu ocazia percheziţiei şi a investigaţiilor, judiciariştii bucureşteni au reuşit şi identificarea suspectului infracţiunii de furt, un bărbat în vârstă de 33 de ani, care ar fi reuşit să sustragă bunurile din apartamentul părţii vătămate.

Continuând cercetările în acest caz, judiciariştii au stabilit că, în iarna anului 2009, suspectul, care se ocupa de întreţinerea apartamentului mamei victimei, a observat într-o cutie mai multe fotografii reprezentându-l pe sculptorul Constantin Brâncuşi, pe care le-ar fi sustras, iar mai apoi le-ar fi depozitat la domiciliul său.

Fotografiile au stat în apartamentul suspectului până la începutul lunii iulie 2013 când, având nevoie de bani, acesta le-ar fi vândut prin intermediului proprietarului atelierului de arte plastice, pentru 2.300 de euro.

Poliţiştii Secţiei 14 au constatat că fotografiile ar fi fost revândute unor persoane care se ocupă cu tranzacţii legate de obiecte de artă, stabilindu-se că ultima persoană le-ar fi cumpărat pentru suma de 6.300 de euro.

Pe 5 august, poliţiştii bucureșteni au reuşit recuperarea fotografiilor, care au fost predate părţii vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 14 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspectul în stare de reţinere. Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Andrei Tudor