11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 4:01

Poliția a preluat controlul zonei guvernamentale din Ucraina

 politie ucraina

Forțele de ordine ucrainene au preluat controlul marți asupra zonei guvernamentale din centrul Kievului, provocând răniţi şi limitând mobilizarea la Piaţa Independenţei, informează agenția de presă RIA Novosti, care citează presa din Ucraina.

Cinci cordoane de securitate au fost instalate în cartierul guvernamental și aproximativ 20 de autobuze ale poliției se află la fața locului și blochează principalele căi de acces spre sediile executivului și parlamentului. Reședința președintelui Viktor Ianukovici beneficiază de o pază specială.

Ciocniri au izbucnit marţi dimineaţă, atunci când poliţiştii au intervenit în forţă asupra manifestanţilor care încercau să apere o baricadă ridicată în apropierea administraţiei prezidenţiale.

Poliţiştii au reuşit să demonteze baricadele din acest cartier şi au stabilit filtre de securitate, pentru a asigura trecerea maşinilor şi pietonilor în direcţia sediului Guvernului.

Forţele de ordine au făcut uz de bastoane, iar mai mulţi manifestanţi au fost răniţi. Potrivit partidului de opoziţie Svoboda, ai căror reprezentanţi erau la faţa locului, zece manifestanţi au fost răniţi, între care unul cu coastele rupte

Ucraina traversează o perioadă de amplă mobilizare a populației, în urma deciziei puterii de a suspenda procesul de asociere la Uniunea Europeană.

C.A.