25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:39
No menu items!

Polițiștii caută pește braconat la restaurantele de fițe din Herăstrău. LISTA localurilor UPDATE

spot_img

Peste 400 de poliţişti au descins, vineri, la mai multe restaurante din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, în cadrul unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol

mascati_SZ

48 de percheziţii au avut loc, în şase judeţe şi în Bucureşti, în localurile de fițe de pe malul lacului Herăstrău. Vizate sunt, în rpimul rând, restaurantele cu specific pescăresc din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, care sunt suspectate că ar fi achiziţionat peşte de la braconieri. Surse judiciare au declarat pentru SursaZilei că printre localurile vizate se numără Isoletta, Casa di David, Mamma Leone și Mc Moni’s, dar și o cherhana din cartierul Obor.

Isoleta

Într-un comunicat remis presei, procurorii de la Parchetul ÎCCJ precizează că în urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate cantităţi semnificative de sturioni, calcani, icre negre şi alte specii de peşti care fac obiectul braconajului piscicol. De asemenea, au fost ridicate mai multe instalaţii şi dispozitive de braconaj piscicol.

Au fost depistate aproximativ 4 tone de sturioni, 80 kg de icre negre, 50 kg de icre de la alte specii de pești, 250 kg de calcan, 90 de kg de alte specii de peşte.  De asemenea, echipele de control au depistat și ridicat foarte multe ustensile şi plase monofilament folosite la activitatea de braconaj piscicol, numai în zona Ialomiţa, fiind încărcate 3 camioane, un camion la Brăila, iar o navă a fost încărcată la Sulina.

comunicat IGPR

În acelaşi timp, anchetatorii verifică şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor, unde, de asemenea, există suspiciuni cu privire la provenienţa peştelui.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au supravegheat activitatea suspecţilor, cu sprijinul SRI, de la sfâşitul anului 2012.

S.M.