20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:36
No menu items!

Polițiști infractori la IPJ Olt. Prejudiciul, 1 milion de euro

spot_img

 Aceștia erau conduşi de un comisar-şef care lucra chiar la investigarea fraudelor şi împreună făceau parte dintr-o grupare infracţională care a fost destructurată.

Liderul grupării, învinuitul  Lazăr Laurenţiu Ilie, este comisar-şef de politie în cadrul  I.P.J. Olt – Serviciul de Investigarea Fraudelor, acesta acţionând, informează un comunicat de presă, cu sprijinul altor trei persoane, un comisar-şef şi doi inspectori principali de poliţie din cadrul aceluiaşi serviciu.

Ei efectuau acte de cercetare penală în cauze economice, față de persoane din mediul de afaceri din județul Olt,  în scopul determinării acestora să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie, cu o societate comercială din municipiul  Slatina, administrată  de către  soţia liderului grupării.

Profitând de funcțiile deținute, învinuiții au efectuat, în mod abuziv, cercetări față de funcționari publici din cadrul DGFP Olt,  A.P.I.A. Olt sau Direcția Vamală Craiova,  care au respins cereri de  rambursare de TVA sau alte solicitări, formulate de către  societățile comerciale protejate de către membrii grupării.

Sub  coordonarea ofițerilor de poliție, membrii grupării au obţinut beneficii financiare  din introducerea ilegală pe teritoriul României a  unor aparate de joc de tipul slot-machines și  înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza  judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi. 30 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT pentru audieri. Prejudiciul se ridică la 1 milion de euro.

D.M.