10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 10:15

Polițiști clujeni, condamnați pentru purtare abuzivă

spot_img

Polițiști clujeni, condamnați pentru purtare abuzivă

Doi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj, acuzaţi că au bătut un bărbat pe care l-au confundat cu un proxenet, au fost condamnaţi, luni, de Curtea de Apel Cluj, la un an de închisoare cu suspendare.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au pronunţat, luni, sentinţa în dosarul în care cei doi poliţişti, Otniel Podea şi Daniel Mora, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru purtare abuzivă, după ce l-ar fi bătut pe Radu Alexa Vaida, pe o stradă din municipiul Dej.

Curtea de Apel Cluj a precizat într-un comunicat de presă că judecătorii i-au condamnat pe cei doi poliţişti la un an de închisoare pentru purtare abuzivă şi au suspendat condiţionat executarea pedepselor aplicate celor doi pe durata termenului de încercare de trei ani. Totodată, instanţa i-a obligat pe cei doi poliţişti să plătească diverse sume mai multor spitale, dar şi daune morale de 6.000 de euro bărbatului pe care l-au bătut.

Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.

Otniel Podea şi Daniel Mora au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, după ce l-ar fi bătut pe Radu Alexa Vaida. “Am fost bătut în faţa casei mele fără niciun motiv. M-au confundat cu un proxenet, nu au spus asta atunci, am aflat ulterior. A fost îngrozitor, s-a şi întâmplat în data de 13, dar chiar aşa o zi cu ghinion să am, nu am crezut. În urma bătăilor, am avut o fractură de claviculă şi alte leziuni interne, o lovitură la picior şi escoriaţii la cap”, spunea Vaida.

R.D.